maandag 16 mei 2022
Duivelshond bij Triathlon Club Damme

De mountainbike heeft sedert het ontstaan van de club al altijd een prominente plaats ingenomen in de activiteiten van de club.

In de beginjaren was De Damse Duivelshond, een mountainbike rit, een begrip binnen de lokale fietsevenementen. Jaar na jaar steeg het antal deelnemers voor deze rit en op zijn hoogtepunt werden bijna 850 deelnemers genoteerd.

Steeds meer en meer verenigingen zochten hun heil in de organisatie van een MTB rit. De MTB evenementen schoten als paddestoelen uit de grond en het verzadigingspunt werd na aantal jaren bereikt.

Het signaal voor de club om een nieuw gat in de markt op te zoeken.

In aanloop naar De Hel van Kasterlee bleek er toch een aanzienlijk gebrek aan wedstrijden waar de atleten hun conditie ergens eind november konden evalueren en nog bijsturen. Uit dit hiaat ontstond De Damse Duivelshond cross duathlon, een combinatie van lopen, MTB fietsen en opnieuw lopen.

Bij de zoektocht naar een locatie kwam het Veltembos (loopparcours) en Rykeveldebos en omstreken (fietsparcours) op de voorgrond. Samen met de nabije aanwezigheid van het SASK scholencomplex vormde dit de locatie en werd de DDXD boven de doopvont gehouden.

Er werd geopteerd om 2 afstanden aan te bieden:

  • een korte afstand, zijnde 5km - 20km - 5km;
  • een langere afstand 10km - 60km - 10km;
  • Ook duo’s en jeugd krijgen hun kans om zich te bewijzen.

Sedert het ontstaan kunnen wij toch met enige fierheid tal van kleppers tot het deelnemersveld rekenen. Zo waren er Seppe Odeyn en Miek Vyncke respectievelijk wereldkampioen en Europees kampioen in hun discipline.

Maar ook Jens Keukeleire, Lucky Berlage, Gerry Duryts, Hans Van Den Buverie, Sofie De Wulf, Eveline Dreesen en tal van andere zette hun beste beentje voor om een podiumplaats te bemachtigen.

Maar laat ons ook en vooral de talrijke recreanten niet vergeten die telkens hun kansen in weer en wind komen wagen. Wij bieden ook de kans aan de winnaars om hun titel in een volgende editie met een wildcard te verdedigen.

Bekijk meer sfeerbeelden! Wedstrijdinformatie DDXD results 2021