vrijdag 5 juni 2020
Vaartzwemmen bij Triathlon Club Damme

Jaarlijks organiseert Triathlon Club Damme het Vaartzwemmen in de Damse Vaart ter hoogte van Oostkerke, de thuisbasis van onze club.

Een hoogdag voor liefhebbers van open water zwemmen.

Dit is een mooi open water zwemevenement voor zowel recreanten als wedstrijdzwemmers waar wij de toelating hebben om in open water te zwemmen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij bieden de zwemmers de unieke mogelijkheid, om onder begeleiding langs en op het water, te proeven van het open vaartzwemmen, en dit in een uniek natuurlijk en landelijk kader.

Dit evenement bestaat al meer dan een 10 jaar. Over de jaren heen lokt deze sportieve uitdaging zwemmers vanuit alle delen van het land, zelfs tal van Noorderburen vinden hun weg naar onze organisatie.

Naast de ultra wedstrijd van 7 km en de 3 km wedstrijd tussen Hoeke en Oostkerke, organiseren wij de laatste paar jaar de ‘super’ wedstrijd over een lengte van 10 km (uniek in België). Voor deze afstanden voorzien wij een manuele tijdsregistratie en podiumceremonie.

Voor recreanten worden er 3 afstanden aangeboden : 1 - 2 - 3 km (zonder tijdsregistratie).

Alle zwemmers worden in groep en onder begeleiding naar hun respectievelijke startplaats gebracht met een autobus. De opstapplaats is op de brug van Oostkerke.

Naast het sportieve element zorgt de organisatie ervoor dat de zwemmers bij aankomst in het vaartzwemdorp nog wat kunnen napraten over hun ervaringen tijdens een drankje en een hapje. Voor sfeerbeelden over het Vaartzwemmen kan men steeds terecht op onze facebookpagina.